Ik probeer de laatste tijd wat minder vlees te eten! Als ik veel dierlijke producten eet merk ik dat ik minder energie heb. Het klinkt misschien gek maar het is echt zo. Ik ben bezig geweest met receptjes waar weinig tot geen vlees in zit. Dit broodje oosterse tofu vult heel erg, dus je hoeft niet naar een uur weer iets te eten (heel fijn!), het is makkelijk en ook nog eens super lekker! Om het extra gezond te maken kan je ervoor kiezen om zelf wat groentes te snijden, maar mocht je weinig tijd hebben kan je altijd wokgroente halen. Ik zie graag jullie creaties terug op instagram, vergeet @sappie.store niet te taggen!

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 2 sneetjes brood (volkoren of meergranen)
 • 180 g tofu (AH biologisch pittig gekruid)
 • 250 g wokgroente
 • 1 avocado
 • 1 bakje alfalfa
 • 1 el zoete chilisaus
 • 1 el ketjap
 • 1 tl komijnpoeder
 • 2 broodjes (ik gebruikte italiaanse bollen)
 • Peper & zout
 • (Kokos)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Rooster de sneetjes brood. Als je dit voor meerdere personen maakt is het handiger om ze even in de oven te leggen! snijd de avocado in de lengte doormidden en verwijder de pit. Lepel de avocado eruit en prak deze vervolgens op het brood. Je kan er ook voor kiezen om het in schijfjes te snijden, doe wat jij het lekkerst vindt! Breng op smaak met peper, zout en chili vlokken. Knip wat verse tuinkers en garneer hiermee de boterhammen. Wat ik ook lekker vind, is om er wat druppels limoensap overheen te sprenkelen. Zo maak je het wat frisser.

ENJOY!